Vasario mėnesio „Jurgita“ – apie Prancūziją ir madą
PRANCŪZIJA… Ką užuodžiate, vos perskaitę šį žodį? Daug kvapų. Kaip ir daug kampų, iš kurių galima žiūrėti į Prancūziją ir senąją mados sostinę Paryžių. Mados kritikai sako, kad Niujorkas ketina nugvelbti iš Paryžiaus svarbiausios pasaulio mados sostinės titulą. Na, mes šiuo klausimu esame konservatyvūs ir taip nemanome. Paryžius, net jei ir nekalbėsime apie madą, vistiek visada bus didžioji mados sostinė. Taigi, pirmasis mūsų 2012-ųjų numeris kalbės būtent apie tai. Pradžioje pristatysime karščiausias pavasario/vasaros tendencijas ir visai nesvarbu, kad Lietuvoje beveik -30º C. Mada nuo temperatūros nepriklausoma. Visai kaip ir prancūziški Louis Vuitton lagaminai, apie kurių istoriją rašome iškart, peržvelgę naujausias mados tendencijas. Mūsų šio mėnesio herojė – mados fotografė Rūta Jankauskaitė (Marla Singer), viską metusi ir išmovusi gyventi į Paryžių. Ji pateiks visai kitokią Paryžiaus versiją, nei mes esame įpratę girdėti. O toliau mūsų redakcijos 100 prancūziškų rekomendacijų: mada, maistas, kinas ir gatvė arba ką veikti Paryžiuje? „Le Tour du Chocolat“ – turas po geriausias Paryžiaus šokolado krautuves ir prabangiausius restoranus. Sužinosite, kiek kainuoja šokoladas ir kiti patiekalai geriausiuose Paryžiaus restoranuose! Tokiuose, kokiuose mielai koją įkeltų net pati Marija Antuanetė. Žinoma, apie ją ir daugybę kitų garsių moterų, perėjusių tikrą pragarą dėl savo įvaizdžio ir ekstravagantiškos šukuosenos, pasakosime jau netrukus. TOP3 rubrikoje kvapų ekspertas, neseniai pats pristatęs savo kurtų kvepalų kolekciją – Aistis Mickevičius, vardins savo (ne)mėgstamiausius dalykus. Tuo tarpu, mes medžiosime fetišų vardo vertus ir tikrus prancūziškus daiktus iš įvairių pasaulio parduotuvių. Krūvą daiktų parsinešime ir iš lietuviško dizaino kūrėjų. Be to, mūsų žvilgsnis bus nukreiptas ir į internacionalinę virtuvę, o tiksliau – keliausime į Milaną, naująjį „Kubo“ restoraną, išdygusį ant vieno iš gražiųjų Piazza del Duomo aištės pastatų stogų. Grįžę į namų virtuvę – gaminsime žuvį pagal legendinio prancūzų šefo Diuglerė receptą. Taip pat skaitysime daugybę knygų, žiūrėsime prancūzišką kiną, klausysime Yann Tiersen muzikos ir gersime prancūzišką vyną, jaukiai įsitaisę apsnigtame, visada mielame Vilniuje. Įdomaus skaitymo ir teisingų pasirinkimų!
Skubėkite parsisiųsti ir peržiūrėti žurnalo elektroninę versiją, kurią rasite čia: jurgita.lt/jurgitalt/prenumerata.