Dizainerė Julija: arbata ir vaistas, ir maistas
Dizainerė Julija kuria ne tik drabužius. Gaminti mėgstanti menininkė iš pradžių tik draugus vaišino savo natūraliomis žolelėmis ir uogomis paskanintomis arbatomis. Dabar savo kurtus arbatų mišinius dizainerė siūlo “Julia Janus” parduotuvių lankytojams. Jos – vienas iš “Julia Janus” virtuvės linijos komponentų.
“Arbata puikiai tinka atsigaivinti, bendrauti su žmonėmis, sušilti, gydytis, o kartais – netgi numalšinti alkį. Geriu ją ryte, kad pažadintų dieną, po pietų ja vaikau snaudulį, o vakare arbatos puodelyje ieškau ramybės, šilumos ir atsipalaidavimo”, – sako Julija.
Tobuloje jos arbatoje turėjo būti po truputį juodosios, raudoniosios ir žaliosios arbatos lapelių bei žolių ir vaisių, kurie auga Baltijos jūros kraštuose. “Norėjau, kad tai būtų konceptualu, juk “Julia Janus” kolekciją irgi skiriame šiaurietei, Baltijos šalių moteriai”, – primena dizainerė.
Į Ryto mišinį ji sudėjo juodąją Ceilono arbatą, erškėčių vaisių, liepos žiedų ir čiobrelių. Dienos arbatoje – žalioji Sencha su rozmarinu, citrinos žievele, raudonėliu ir citrinžole. Vakarui Julija siūlo raudonąją “Rooibus”, sumaišytą su šermukšnių uogomis, melisa ir vanile.
Julija tikina, kad skonio arbatai prideda ir tai, iš kokio indo ji bus geriama. “Man patinka spalvoti, nuotaikingi, jaukūs ir “džiazuojantys” puodeliai, – sako. – Pastebėjau, kad ir kiti tokius mėgsta. Ypač – spalvingas rankų darbo pialas, molinius puodelius. O savo mylimam žmogui, argi ne malonu kvepiančią arbatą atnešti spalvotais potėpias dekoruotame porceliano puodelyje?”