Greitieji gurmanai: vakarienė be dramos.

Olivia Morelli - -
Greitieji gurmanai: vakarienė be dramos.

Gerokai prieš metus, Vilniuje pasigirdo naujas vardas „Čiop Čiop“, pridengtas puikiomis maisto fotografijomis ir skonio receptorius maloniai dirginančiais vaizdais. Tada „Čiop Čiop“ kolektyvas pasiūlė kai ką drąsaus ir Lietuvoje dar negirdėto – užsisakyti įdomų, net kiek egzotišką receptą ir visus jam paruošti reikalingus maisto produktus tiesiai į namus, o po to patiems pasigaminti iš jų gurmanišką patiekalą. Viskas su šūkiu: vakarienė be dramos!

Mėgstantiems gaminti maistą, tai atrodė kaip puiki idėja, tačiau kitiems… Juk reikia būti truputį „trenktam“, kad užsisakytum maisto produktų į namus patiekalui, kurį dar pats turėsi ir pasigaminti… Ar nelengviau nukulniuoti tiesiai į mėgstamą restoraną ar bent jau užsisakyti picą? „Čiop čiop“ kūrėjai ir fanai, be abejonės, pasakytų, kad – NE! Greitiesiems gurmanams puikiai tinkanti „Čiop Čiop“ idėja greitai išsivystė net į kulinarijos kursus, kuriuose mokinama ne receptų, o gaminimo principų, organizuojamos degustacijos ir renginiai (tokie kaip „Kitchen Party“).

Dovilė Rinkūnaitė iš „Čiop Čiop“ pasakoja, kad: „Čiop Čiop idėja kilo, galvojant, kaip įkalbėti draugus išbandyti indiškus patiekalus. Kalbantis paaiškėjo, kad jiems atrodo perdaug sudėtinga vienam patiekalui susirasti ir įsigyti visus patiekalui reikalingus ingredientus, todėl kilo mintis pasiūlyti pakuotes, kuriose galima rasti visus produktus supakuotus tiksliai patiekalui reikalingais kiekiais. Net druskos ir aliejaus mūsų pakuotėse tiek kiek reikia…

Pradėjome nuo Azijos šalių virtuvių, kadangi jose daugiausiai ingredientų, kuriuos sudėtinga rasti paprastoje parduotuvėje. Pradžioje vakarienes pristatėme į namus, tačiau dabar, kai turime savo gražias patalpas, pakviesime ateiti vakarienių pas mus ir gaminti jas namuose ar net kartu su mumis. Kad mūsų nesupras ir idėja žlugs tikrai neatrodė, juk jos ėmėmės (šypsosi). O kursai atsirado, nes supratome, kad galime pasiūlyti žmonėms ne tik išmokti receptus, bet išmokinti juos gaminimo principų ir leisti toliau virtuvėje improvizuoti kitiems. Turime ir daug kitų idėjų, kurias planuojame įgyvendinti savo gražiose patalpose“.

Keisčiausi, neįprasčiausi ar galbūt netikėčiausi produktai (arba jų deriniai), kuriuos galima atrasti Čiop Čiop virtuvėje ir vakarienės pakuotėje?

„Iš žmonių išgirdome, kad labiausiai nustebino tai, kad Indijos virtuvėje tokius prieskonius kaip cinamonas, lauro lapas, kardamonas pakepina aliejuje, taip pat nustebino tokie patiekalai kaip turkiški kotletai su skaldytais kviečiais, bet be kiaušinio, sriuba su razinomis, kalakutiena su šafranu ir marinuotomis citrinomis, tibetietiška sriuba su jautiena, špinatais, makaronais ir sojos padažu. Tačiau daugiausia netikėtų derinių atsiranda mūsų vakarų metu, kai žmonės improvizuoja patys“.

Daugiau apie „Čiop Čiop“: www.ciopciop.lt

Dariaus Petrulaičio ir Annos Baranovos nuotr.

Apie autorių