Naujas restoranas keičia požiūrį į sumuštinius
Vilniuje atidarytas šviežių sumuštinių restoranas „Park“, veikiantis „atviros virtuvės“ principu – žmonės čia gali stebėti, kaip jiems gaminami užsakytieji sumuštiniai. Mados ir stiliaus centre „Europa“ įsikūręs restoranas siūlo skanauti šviežius sumuštinius pusryčiams, pietums ar pavakarei.
„Gaminame sočius ir maistingus sumuštinius, kurie savo maistine verte atitinka pietų patiekalą, – sako restorano „Park“ vadovas Arnas Grigaliūnas. – Klientas, savo akimis matydamas, kaip gaminamas sumuštinis, gali būti tikras, jog jį suvalgęs jausis taip, kaip po visavertės pietų porcijos“. A. Grigaliūnas pastebi, kad sumuštinio kokybė, kaip ir bet kurio kito patiekalo, priklauso nuo jam gaminti naudojamų produktų maistingumo ir šviežumo. „Siūlome sumuštinius neštis tiek į savo biurą, tiek valgyti mūsų restorane, net ir dalykinių pietų metu“, – pabrėžia „Park“ vadovas. Restorane taip pat šviežiai gaminamos sriubos bei salotos.
Naujajame restorane iš karto populiariausiu tapo sumuštinis „Panini“ su troškinta kiauliena, kuriam mėsa kasdien marinuojama obuolių sultyse su prieskoniais, o tada troškinama. Sumuštinio „Burgerio“ mėsos paplotėlis ruošiamas taip pat vietoje – mėsa sumalama, sumaišoma naudojant restorane pagamintą prieskonių mišinį. Taip užtikrinama, kad iškepta čia pat ant grilio mėsa išliks šviežia ir sultinga.
Sumuštiniams naudojama duona kepama pagal užsakymą keliose kepyklose. A. Grigaliūno teigimu, restoranas tiekia ne tik kokybišką maistą, bet ir skiria didelį dėmesį gėrimams prie jo: kavą ruošia profesionalus barista, vyno meniu parinktas profesionalaus someljė.
Sumuštinių restorano „Park“ maistu galima mėgautis pirmajame mados ir stiliaus centro „Europa“ aukšte, naujai įrengtoje erdvėje, o šiltuoju metų laiku – ir lauko terasoje, esančioje „Europos“ aikštėje. Šiuo metu 21 tūkst. kv. m prekybos centre veikia daugiau nei 80 aprangos, avalynės, namų interjero ir stilingų aksesuarų parduotuvių. Taip pat – 8 kavinės ir restoranai.