Ryžių dieta

Gabriel E. Hall - -
Ryžių dieta

Kai kuriose pasaulio vietose žmonės neįsivaizduoja gyvenimo be ryžių. Manoma, kad ryžius žmonės pradėjo valgyti ir pamėgo dar prieš 5000 metų, Indijoje. Iš pradžių Indijos gyventojai maitinosi ryžiais, augančiais laukuose, o ne netrukus pradėjo veisti. Taip iš šio skanaus augalo pagamintų patiekalų receptai ėjo iš lūpų į lūpas, kol pasaulyje liko labai retas žmogus, niekada neragavęs ryžių. Įdomu ir tai, kad ryžiai buvo tapę valiuta, o tai reiškia, kad žmonės ypatingai vertino šių augalų savybes. Naudinga žinoti, kad ryžiai yra skirtingų rūšių: nelukštenti, baltieji, rudieji, ilgagrūdžiai, vidutinio ilgumo ir trumpagrūdžiai. O dėl savo maistingųjų ir vertingųjų savybių šie augalai gavo skambų pavadinimą – „Baltasis auksas“. Ryžiuose beveik nėra riebalų, tačiau gausu angliavandenių ir gliukozės, kuri ypač naudinga sergantiems cukriniu diabetu. Ruduosiuose ryžiuose yra organizmui naudingų skaidulų. Nors baltymų ryžiuose nedaug, tačiau jie vertingi. Ruduosiuose ryžiuose nemažai B grupės vitaminų ir geležies. Kadangi baltieji ryžiai šiais vitaminais nepasižymi, mūsų šalies parduotuvėse parduodamuose ryžiuose yra dirbtinai pridėta vitaminų bei geležies. Vis dėlto ryžiai laikomi sveiku ir maistingu natūraliu maisto produktu.

Ryžių dieta rekomenduojama tiems, kurie nori ne tik numesti nereikalingų kilogramų, tačiau ir tiems, kurie nori išvalyti savo organizmą nuo šlakų ir toksinų.

  1. 1. Išplaukite du šaukštelius ryžių, supilkite į pusės litro stiklainį ir užpilkite vandeniu arba padalinkite ryžius į keturias stiklines po lygiai.
  2. 2. Laikykite vandeniu užpiltus ryžius vėsioje vietoje, kad nepradėtų rūgti. Keiskite vandenį, kuriuo užilti baltieji grūdeliai, kasdien.
  3. 3. Palaikę ryžius tris dienas, ketvirtą dieną iš vienos stiklinės išėmę išplaukite, išvirkite, po to vėl išplaukite ir suvalgykite.
  4. 4. Į tą stiklinę, kuri liko tuščia po jūsų valgio, įdėkite naują ryžių porciją ir vėl užpilkite vandeniu.
  5. 5. Antrą dieną suvalgykite ryžius iš antrosios stiklinės, (kurią užpylėte vandeniu prieš keturias dienas). Po ryžių valgymo 2 valandas negalima nieko valgyti.
  6. 6. Dietos laikytis galite ne ilgiau kaip dvi savaites.
  7. 7. Kasdien, dvi savaites, kol laikotės dietos, būtina suvartoti po dvi kalio tabletes. Jei jaučiate nemalonų pojūtį širdies srityje, išgerkite per dieną 3 kalio tabletes.
  8. 8. Per dvi savaites galite numesti 7kg nereikalingo svorio.
  9. 9. Ši dieta labai griežta, jei jaučiate energijos trūkumą ir sveikatos sutrikimus, dietą nutraukite.

Rekomenduojame dar vieną ne tokią griežtą dietą, kurią galite rinktis jei vien ryžių valgymas jums nepriimtinas.

Ryžių dietos receptas

1 diena

Pusryčiai: obuolys, virti ryžiai 60g (pasverkite nevirtus), juos paskaninkite citrinų sultimis, žalia arba žolelių arbata.

Pietūs: daržovių sultinys, 15g daržovių salotų, išvirti ryžiai su žolelėmis, 1 arbatinis šaukštelis vaisių acto ir 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus.

Vakarienė: daržovių sultinys, garuose virti ryžiai su morkomis ir aguročiais.


2 diena

Pusryčiai: apelsinas, ryžiai su tarkuota apelsinų žievele ir 1 arbatinis šaukštelis grietinės.

Pietūs: daržovių sultinys su virtomis daržovėmis bei ryžiai.

Vakarienė: tokia pati kaip ir pietūs.

3 diena

Pusryčiai: kriaušė, cinamonu pabarstyti ryžiai.

Pietūs: daržovių sultinys, agurkų salotos (su alyvuogių aliejaus bei acto padažu), ryžiai ir

150 g ant alyvuogių aliejaus keptų grybų.

Vakarienė: daržovių sultinys, virti ryžiai su brokoliais.

4 diena

Pusryčiai: vaisių salotos su 1-2 valgomuoju šaukštu ryžių dribsnių bei ryžiai su pienu

arba grietinėle.

Pietūs: daržovių sultinys, baltojo ridiko ir salotų lapų salotos, ryžiai su garuose

virtomis morkomis.

Vakarienė: daržovių sultinys, ryžiai, pabarstyti petražolėmis ir saulėgrąžų sėklomis.

5 diena

Pusryčiai: ryžiai su vynuogėmis arba razinomis.

Pietūs: daržovių sultinys, ryžiai su daug žalumynais bei garuose virtomis daržovėmis.

Vakarienė: daržovių sultinys, ryžiai su 1 šaukštu smulkintų graikinių riešutų, 2 šaukštais svogūnų laiškų ir 2 šaukštu tarkuotos saliero arba petražolių šaknies ir garintais špinatais.

6 diena

Pusryčiai: ryžiai su 2 datulėm, 4 graikiniais riešutais, 1-2 figomis, 1 kriaušė.

Pietūs: daržovių sultinys, ryžiai su šviežiomis daržovėmis (agurku, saldžiąja paprika) pagardintomis mėta ir 1 šaukštu alyvuogių aliejaus.

Vakarienė: daržovių sultinys, ryžiai su 1-2 obuoliais, 1 šaukštu grietinėlės arba grietinės ir 0,5 šaukštelio medaus.


7 diena

Pusryčiai: ryžiai su pjaustytu obuoliu ir kriauše, keletu citrinos lašelių ir 1 šaukšteliu

medaus ir 0,5 stiklinės jogurto.

Pietūs: daržovių sultinys, lapinės salotos, ryžiai su 1 pomidoru ir garuose

virtomis šparaginėmis pupelėmis.

Vakarienė: daržovių sultinys, ryžiai su garuose virtu aguročiu, 1 šaukšteliu alyvuogių

aliejaus, 5 alyvuogėmis ir baziliku.

Antrąją savaitę pradėkite valgyti iš naujo nuo pirmos dienos.

Apie autorių

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall

Gabrielė yra sveikos gyvensenos entuziastė, kuri turi aistrą tiek sveikatai tiek grožiui nes visada domisi naujovėmis ir neprisibijo išbandyti kažką naujo. Išbandžiusi ką nors kas tikrai patinka ji pasidalina su skaitytojais kodėl tai rekomenduoja rinktis.

Susisiekite su Gabriel E. Hall
Apie Jurgita.lt