Virtuvės olimpiečiai išvyksta demonstruoti maisto madų
Geriausi Lietuvos virtuvės šefai sako, kad mados tendencijos maisto gamyboje keičiasi turbūt dažniau nei mados industrijoje. Ir visa tai bus galima pamatyti jau šį savaitgalį gurmanų meka tapsiančiame Vokietijos mieste – Erfurte.
Lietuvos virtuvės olimpiečių komanda vakar atlaikė savo pirmąją spaudos konferenciją ir jau pakuojasi daiktus į kelionę. Jau rytoj komandos autobusiukas su didžiuliu bagažu išvažiuos į Erfurtą, o tuo tarpu, kapitonė Aldona Gečienė ir jos komandos nariai prisipažįsta, kad jiems geriau gaminti, nei kalbėti.
Į spaudos konferenciją susirinkusiems žurnalistams, virėjai savo receptų neatskleidė. Juk reikia turėti slaptų ginklų! Lietuviai ketina visus nustebinti, nors net neabejoja, jog nustebti teks ir patiems. Juk į olimpiadą atvažiuoja geriausių virtuvės šefų komandos iš daugiau nei 50-ies pasaulio šalių. Be abejo, stipriausiais savo varžovais mūsų virėjai laiko skandinavus.
„Kai dalyvavome pirmą kartą, grįžome su diplomu, užėmę ketvirtą vietą. Paskui sužinojome, kad iki bronzos mums pritrūko vieno balo. Galite įsivaizduoti, kaip buvo apmaudu?” – pasakojo komandos kapitonė Aldona Gečienė. Tačiau šiemet lietuvių komanda nusiteikusi dar kovingiau ir pašnibždomis kuždasi apie medalius. Dėl to jie pasiryžę dirbti net naktimis!
„Ten virtuvėmis galėsime naudotis tik naktį, taigi ruošimės naktimis, – sakė komandos kapitonė. Visas šis procesas bus fiksuojamas ir “transliuojamas” tiesiogiai iš Erfurto Facebook paskyroje “Virtuvės olimpiečių dienoraštis”. Taigi, kviečiame prisijungti ir sekti naujienas gyvai!
Apie olimpiadą
„IKA / „Culinary Olympics“ olimpiada vyksta jau daugiau nei šimtą metų. Pirmoji tokia olimpiada įvyko dar 1900 metais Frankfurte prie Maino, ir išskyrus Antrojo Pasaulinio karo laikotarpį, vykdavo kas ketverius metus visai kaip ir sporto olimpiados.